Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Bij het gebruiken van onze site accepteer je de voorwaarden.

Verhaal

Zeg je courgette, dan zeg je Berdea

Geschreven door Pieter de Jong - Area Manager Spanje

Courgettes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse voedingspatroon. Waar de courgette vroeger vooral populair was in wokgerechten, komt deze groene vruchtgroente vandaag de dag in veel gerechten van sterrenrestaurants terug.

Het verhaal van Chainn en de courgette gaat meer dan 25 jaar terug. Toen kwam ik in contact met courgette teler Jose Luis Escobar uit het Spaanse Almeria. Vandaag de dag opereert Jose Luis onder de naam Berdea en behoort dit teeltbedrijf tot de absolute top. Wat dit bedrijf zo uniek maakt, is dat hier het oogsten, sorteren en verpakken volledig handmatig gebeurt. Zo brengt Berdea de kwaliteit en de houdbaarheid naar een veel hoger niveau en is er nooit sprake van schilschade.

Courgette = King
Het telen van courgettes is echt een specialisme. De telers van Berdea moeten dan ook voldoen aan allerlei eisen. Wist je bijvoorbeeld dat courgette telers gezien worden als de meest serieuze en ijverige telers die er maar zijn? Dat komt doordat telers minimaal één keer per dag de kas in moeten om een courgette te oogsten die aan de ideale specificaties voldoet. Gebeurt dit niet, dan heb je de volgende dag een courgette die niet 100% perfect is. De lat ligt dus hoog, maar bij Berdea draaien ze daar hun hand niet voor om. Zij leveren met recht courgettes onder de naam ‘Kingcourgette’.

Werken met Berdea betekent dus werken met de meest innovatieve en vooruitstrevende telers. En dat maakt dat het bedrijf maar liefst 10 maanden per jaar courgettes met de allerhoogste kwaliteitsnorm aflevert aan retailers, foodprocessors en foodservice bedrijven.

Trotse partner
Chainn is dan ook trotse partner van Berdea. Dankzij onze kennis van de sector aan de afnemerskant en van de retail, zijn wij het perfecte verlengstuk voor Berdea. Op een volledig transparante en efficiënte manier faciliteren wij het in- en verkoopproces en dienen wij als eerste aanspreekpunt voor alle afnemers. Wij vertalen de wensen en eisen van de klant en gebruiken dat als uitganspunt voor een goede samenwerking tussen Berdea en de eindafnemers.

Door deze transparantie tussen teler en afnemer ontstaat er een oprechte vertrouwensrelatie en dat zorgt voor een win-win situatie voor iedereen.

Samen met Berdea zijn we continu op zoek naar nieuwe kansen en oplossingen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en commercie. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van nieuwe rassen, andere teeltgebieden, nieuwe duurzame verpakkingsmogelijkheden en nieuwe afzetmarkten. De consumptie van courgettes groeit nog elke dag, dus wij zien de toekomst van courgettes samen met onze partner Berdea vol vertrouwen tegemoet.

Meer interessante verhalen

Pieter de Jong - Spanish Products Specialist

Klaar voor een efficiënte supply chain?

Wij ook! Ons team staat klaar om jouw in- of verkoopproces te faciliteren met een 100% inzichtelijke supply chain.

  • 24/7 inzicht in het proces

  • Eerlijke handel

  • Diepgaande kennis

  • De beste kwaliteit