Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Bij het gebruiken van onze site accepteer je de voorwaarden.

Verhaal

De lekkerste mandarijnen hebben de diepste wortels

Geschreven door Evert Jan van Vliet, Productmanager Citrus.

Mijn passie voor citrussen begon al toen ik 13 jaar was. Op zaterdag en in vakanties verkocht ik als bijbaan fruit op de markt van del lokale groenteboer. Sindsdien heb ik de citrussen niet meer losgelaten. Vooral mandarijnen is een ontzettend gaaf product. Elk seizoen zijn er weer andere variëteiten op de markt en dat maakt dat je vaak kan schakelen en er veel te kiezen valt.

De lekkerste smaak
Veel van onze mandarijnen komen bij Swellenfruit Farms in Swellendam, Zuid-Afrika, vandaan. Deze boerderij is eigendom van de familie Badenhorst en hen ken ik al heel lang. Kenmerkend aan Swellendam – dat in de Westkaap ligt - is de rode grond waar veel stenen in zitten. Doordat de grond droog is en weinig voedingsstoffen bevat, moeten de wortels van de bomen heel diep groeien om water en andere voedingsstoffen tot zich te kunnen nemen. Dat lijkt misschien zorgelijk, maar hierdoor gebeurt er juist iets heel moois. Het fruit is namelijk veel smaakvoller wanneer het afkomstig is van bomen die veel moeite hebben moeten doen om aan voedingsstoffen te komen. Dingen die de moeite waard zijn, kosten nu eenmaal moeite, zou je kunnen zeggen!

Voor ieder wat wils
In de maand april en mei krijgen we van Swellenfruit de fris-zure mandarijnen binnen die we ‘Satsumas’ noemen. Deze gele mandarijntjes hebben een unieke smaak en zijn vooral bij de Nederlandse consument heel geliefd zijn. Dit in tegenstelling tot Duitsland, want daar wordt geen doos van deze Satsumas verkocht. Dat is juist het leuke; elk land en elke consument heeft zijn eigen voorkeuren en gewoontes. Het is ons werk om de juiste boer met de juiste soort te matchen met de juiste afnemer.

Verser dan vers
Bij Chainn proberen we de lijnen dan ook zo direct en transparant mogelijk te houden. Zowel de boer als de klant moet weten waar hij of zij aan toe is en wat er onderweg gebeurt met het fruit. Wij gaan voor kwaliteit, net als onze boeren. En dat betekent dat ons fruit altijd direct geleverd wordt en dus altijd vers is.

Meer interessante verhalen

Evertjan van Vliet - Citrus Fruit Specialist

Klaar voor een efficiënte supply chain?

Wij ook! Ons team staat klaar om jouw in- of verkoopproces te faciliteren met een 100% inzichtelijke supply chain.

  • 24/7 inzicht in het proces

  • Eerlijke handel

  • Diepgaande kennis

  • De beste kwaliteit