Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Bij het gebruiken van onze site accepteer je de voorwaarden.

Verhaal

Schoenmaker; blijf bij je leest

Geschreven door Pieter de Jong – Area Manager Spanje

Onze productkennis elke dag weer inzetten voor onze kwekers en afnemers: dat is onze drive. Wij geloven dan ook dat we dé partner zijn voor onze kwekers en afnemers. Maar dat is nogal een belofte… Natuurlijk zetten wij die extra stap, een stap die andere partijen misschien niet nemen, maar hoe doen we dat dan? En nog belangrijker: hoe uit zich dat?

Toen ik samen met de drie andere eigenaren van Chainn (Everjan, Leo en Kees) in 2018 het bedrijf Chainn oprichtte, hadden we één gemene deler: wij zijn ervaren productspecialisten. Maar als je een bedrijf opzet, dan kom je er niet met alleen productkennis. Hoe gaan we ons bedrijf en onze medewerkers op een duurzame en goede manier laten groeien en aansturen? We gingen daarom op zoek naar een ervaren managing director die ons bij deze ambitie kon helpen. Deze vonden wij in Michiel Bontenbal. Michiel heeft veel ervaring in leidinggeven binnen de tuinbouwsector en sluit perfect aan bij onze ambities en cultuur. Michiel is met zijn enthousiasme en persoonlijke drive dagelijks bezig om het team van Chainn te laten excelleren en de gekozen strategie uit te voeren.

Volledige focus
Door kritisch te kijken waar je als persoon wel en niet goed in bent en op basis daarvan een juiste verdeling te kiezen, zorgen wij ervoor dat wij als productspecialisten gefocust blijven op de business en volledige aandacht kunnen geven aan onze afnemers en kwekers. En die hechte relaties zorgen er weer voor dat wij ook heel veel kennis van kwekers uit de verschillende teeltgebieden terugkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan klimaatomstandigheden die van invloed zijn op de productie. Die informatie kunnen wij vervolgens weer doorspelen naar onze afnemers. Zo weet een afnemer altijd waar hij/zij aan toe is.

Kennis en ervaring
Wij worden regelmatig uitgenodigd door belangrijke afnemers om over bepaalde vraagstukken mee te denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan productinnovaties, leverancierskeuzes en productspecificaties of juist certificeringen, marketing en risicospreiding. Doordat wij zulke korte lijnen hebben met onze leveranciers en jarenlang focus hebben op specifieke productgroepen, weten wij precies de juiste match te maken tussen vraag en aanbod. Wij zien onze rol dan ook als het zijn van de juiste adviespartner richting afnemers en kwekers, om vervolgens alles op alles te zetten dat het juiste product, uit het juiste gebied op het juiste moment op de schappen ligt.

Win-win situaties voor iedereen
Zoals eerder gezegd zetten wij altijd die extra stap. Het omgaan met onvoorziene omstandigheden in afname of teelt is dan ook hetgeen waar wij écht goed in zijn. Want dankzij ons uitgebreide netwerk, is er altijd wel een oplossing te vinden. Zo kregen wij eens een vraag van een van onze afnemers over het leveren van een speciaal met-de-hand-geoogste boerenkool met zeer specifieke producteisen. Dit leek misschien onmogelijk, maar niet bij Chainn! Wij vonden in ons netwerk een innovatieve teler die deze wens kon vervullen. Kweker blij, klant blij. Win-win voor iedereen dus!

Meer interessante verhalen

Pieter de Jong - Spanish Products Specialist

Klaar voor een efficiënte supply chain?

Wij ook! Ons team staat klaar om jouw in- of verkoopproces te faciliteren met een 100% inzichtelijke supply chain.

  • 24/7 inzicht in het proces

  • Eerlijke handel

  • Diepgaande kennis

  • De beste kwaliteit